Sevgili Öğrencilerimiz,
Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemizi taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Bu yıl, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığımız mucizenin adı olan Cumhuriyet’in 100. yıl gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyet mucizemizin geleceği her birimizin kendi aklımızı herhangi bir otoriteye, vasiye bağlı olmadan özgürce kullanabilmemize ve aklımızı kamusal alanda özgürce kullanma cesareti göstermemize bağlıdır. Cumhuriyetin yüzüncü yılında aydınlanma yolunda nerede olduğumuzu, neler yapmamız gerektiğini düşünmek de bugünden geleceğe yönelik bir sorumluluk ve görevdir.
Cumhuriyet’in 100. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde eğitimlerine katkı verdiğimiz siz sevgili öğrencilerimizin katılabileceği “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında aklın ve bilimin ışığında birey olmak” konulu deneme yazma yarışması düzenledik. Ümit ediyoruz ki Cumhuriyetimize gönül vermiş sizlerin büyük katılımı ile bu etkinliğimizi gerçekleştiririz. Bu vesile ile siz gençlerimizin yaratıcı hayalleri ile düşünceleri ile buluşmuş oluruz.
“Cumhuriyetin ikinci yüzyılında aklın ve bilimin ışığında birey olmak” konulu özgün deneme yazınızın en geç 15 Eylül tarihine kadar kişisel e-posta adresiniz ile bu web sitesi üzerinden gönderilmesi ve menüdeki dosya ekleme alanındaki özgeçmiş alanına 250 sözcüğü geçmeyen özgeçmişinizin eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca KVKK Formu doldurularak onaylanmalıdır.
Deneme yazınızı lütfen aşağıda yer alan “Deneme Yazısı yazım Kuralları”nı dikkate alarak yazınız
Deneme yazılarınız beş kişiden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
Deneme Yazısı değerlendirme sonuçlarına göre:
1. Seçilen Deneme Yazısına: 25.000 TL.
2. Seçilen Deneme Yazısına: 15.000 TL
3. Seçilen Deneme Yazısına: 10.000TL
4. Teşvik Ödülü(1 Kişi): 5.000TL. maddi ödül verilecektir.
Katılımlarınız bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir.
Sevgilerimizle,
Eğitime Katkı Komitesi
Deneme Yazısı yazım kuralları:
-
Deneme yazıları word belgesi formatında 12 punto, Times New Roman yazı karakterinde, 1,5 satır aralıklı ve her iki yana yaslanmış olarak hazırlanmalıdır.
-
Yazılarda Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, genel ve özel amaçlarına aykırı, kurum, kuruluş, firma, marka ve kişi reklamını veya tanıtımını ön plana çıkaran, siyasi içerik barındıran ifade ve öğelere yer verilmez.
-
Türk Dil Kurumunun yazım kuralları esas alınmalıdır.
-
Denemelerin başlığı siyah, kalın ve ilk kelimelerin baş harfi büyük olmalıdır.
-
Kelime sınırı: En az 1500 kelime
-
Her bir aday bir deneme ile başvurabilir. Yazarın bu deneme ile daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, denemenin basılmamış ve ödül almamış olması gereklidir.
-
Değerlendirmeye gönderilen denemelerin hukukî sorumluluğu yazarına aittir. Üçüncü kişilerin denemelerin telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda deneme sahibi, uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
Komisyon aşağıdaki ölçütler doğrultusunda deneme yazılarınızı değerlendirecektir.
-
Konuya,
-
Türe uygunluk,
-
Dili kullanma gücü,
-
Yaratıcılık,
-
Özgünlük,
-
Anlatımda akıcılık,
-
Başlık